Вже з нового року українці почнуть отримувати додаткову, третю платіжку за газ. Такий "лист щастя" буде чекати лише на мешканців багатоквартирних будинків.

Про це повідомляє ГазПравда.

Мова йде про рахунки за обслуговування внутрішніх мереж.

Газ / фото: відкриті джерела
Газ / фото: відкриті джерела

Справа в тому, що як заявляють оператори ГРМ, тарифи на доставку газу, не покривають вартість обслуговування внутрішніх мереж будинків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Через цю ситуацію, регулятор закріпив відповідальність за технічне утримання внутрішніх газових мереж на їх власників.

Таким чином власників приватних будинків зобов'язали за власний рахунок оплачувати перевірку та ремонт газових труб у оселі.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

У законах ще не передбачено чіткої форми договору для цих послуг, господар приватного будинку повинен самостійно обрати сертифікованого виконавця для робіт та підписати із ним угоду.

Договір буде підставою вимагати проведення обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж обраною організацією та оплачувати такі роботи.

У компанії закликали не нехтувати правилами безпеки та довіряти своє майно лише фахівцям, які мають право здійснювати роботи з підвищеним рівнем небезпеки, зокрема ТО газових мереж.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як залишитися з грошима і без зайвих цифр у платіжках: газовики пояснили, що потрібно зробити.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці платитимуть за газ по-новому: до мешканців трьох регіонів звернулися з важливим попередженням.