Виявилось, що справедливість є і можна "зламати систему". Так зробив чоловік з Чернігівської області довівши, що борги, які нараховувались газовою компанією були липовими.

Прилуцький районний суд Чернігівської області зобов’язав "Чернігівгаз" списати борг чоловіка в 42 тисячі гривень та заплатити йому моральну компенсацію у розмірі 50 тисяч гривень.

Судове засідання. Фото: скрін Ютуб
Судове засідання. Фото: скрін Ютуб

Чоловіку вдалося довести, що нараховані борги були незаконними і через це до його дому не підключали газ.

У рішенні суду йдеться про те, що компанія після заміни газового котла не стала підключати до нього газ. Натомість у чоловіка вимагали виплатити борг у розмірі понад 40 тисячі гривень. Ця сума була нарахована заднім числом після проведення нібито перерахунку. Чоловікові, щоб довести відсутність боргу та підключити газ до будинку, довелося звернутись до суду. До слова, вже на той момент почався опалювальний сезон і будинок міг опалюватись тільки газом.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Позов споживача був повністю задоволений. Судом було ухвалене рішення, що нарахування боргу у розмірі більше ніж 42 тисячі гривень абсолютно незаконне. Компанія зобов’язана не тільки підключити газ до будинку та списати борг, але і заплатити чималу суму моральних збитків. "Чернігівгаз" має не лише заплатити постраждалому 50 тисяч гривень компенсації, а й оплатити всі судові витрати.

Нагадаємо, портал Знай, інформував 75 гривень за куб і вище: українцям показали, як можуть змінитись ціни на воду

Раніше на порталі Знай повідомлялося, зимова субсидія для українців: як швидко дізнатися про призначення виплат

Також, наш портал інформував, нові тарифи на теплоенергію: кого торкнуться зміни