Влітку цього року процедуру повірки лічильників повернули. Але є дві категорії громадян, яким проходити цю повірку не обов’язково. Про це повідомили у Кабінеті Міністрів України.

До першої категорії належать мешканці тимчасово окупованих територій. Вони звільняються від планової обов’язкової повірки зі зрозумілих причин лише на певний період. Уряд надав їм відстрочку терміном до трьох місяців після завершення воєнного стану.

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Друга категорія – мешканці прифронтових міст та сіл. Таким громадянам, уряд дозволив передати пристрої на повірку протягом 6 місяців після завершення бойових дій та воєнного стану.

Якщо повірка не буде пройдена вчасно, то, згідно з затвердженою методикою розподілу між споживачами обсягу спожитих комунальних послуг, плата буде нараховуватися за загальними нормативами. Часом вони набагато більші, ніж реальний спожитий ресурс. Адже без повірки лічильника передати покази спожитого обсягу послуг неможливо.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Повірка лічильників, скріншот: YouTube
Повірка лічильників, скріншот: YouTube

Повірка лічильника потрібна для того, щоб скорегувати наявні похибки у нарахуванні та упевнитись у справності обладнання.

Іншим громадянам, для яких повірка лічильника обов’язкова її варто пройти протягом 3-х місяців після закінчення опалювального сезону.

Нагадаємо портал Знай інформував, до 3,5 гривень за кіловат – як можуть змінитися тарифи на комуналку у 2024 році

Раніше на порталі Знай повідомлялося, в теплій оселі і не з порожнім гаманцем: українцям підказали як не переплачувати за газ

Також, наш портал інформував, ці категорії людей можуть не платити за комуналку: як вибити 100% знижки