В той час як продовжують зростати ціни на продукти і послуги, а на зарплати українців залишаються на місці, нас дуже хвилює питання, чи варто готуватися до підвищення тарифів на комунальні послуги у наступному році.

Про те, що очікує на споживачів у 2024 році розповів голова спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Фахівець попережив про те, що у наступному році очікується підвищення тарифів на електроенергію.

З 2,64 грн за кіловат, цінник ймовірно зросте до 3,5 гривень.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах
Показати ще

Не виключено, що піднняття тарифів зачепить і бізнес, адже за минулий рік, світло для них зросло на майже на 25%.

Попенко також зазначив про те, що з нового року варто очікувати поступового зростання вартості обслуговування багатоквартирних будинків. Це пов'язано із підвищенням ціни на електроенергію в місцях загального користування.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Експерт вважає, що у 2024 році збільшаться платіжки за вивезення сміття. У мораторії на підвщення комунальних послуг не йдеться про вивезення відходів, а тому компанії будуть мати повне право на збільшення ціни на свої послуги.

Зростання тарифів на сміття пов'язане із високою вартістю паливно-мастильних матеріалів на ринку, де цінники за рік зросли приблизно на 50-70%.

Однак для українців є і приємні новини. Так, з нового року навряд чи зростуть тарифи на опаленння, гарячу воду та транспортування газу. Це пов'язано із тим, що зараз в Україні діє мораторій на ці послуги.

Раніше портал Знай повідомляв, кожен українець може не платити за комуналку: у якому разі ви залишите гроші у себе.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, ми писали, українці платитимуть за газ по-новому: до мешканців трьох регіонів звернулися з важливим попередженням.