Попри війну в Україні продовжують діяти шахраї. Цього разу вони вигадали нову схему як залишити людину без грошей. Інформація про це була опублікована в Телеграм каналі SPRAVDI.

Українськими соцмережами шириться відео, де Володимир Зеленський розповідає про матеріальну допомогу кожному українцю в розмірі 16 тисяч гривень. У зверненні йдеться про те, що таку виплату може отримати кожен українець, який не покинув територію країни після 24 лютого 2022 року. Фахівці стверджують, що самі кадри відео змонтовані, а аудіо було записане з використанням штучного інтелекту.

Публікація каналу SPRAVDI. Фото: скрін Телеграм
Публікація каналу SPRAVDI. Фото: скрін Телеграм

Насправді відеозвернення Президента це фейк, і ніяких коштів не передбачено. Наприкінці відео шахраї залишили посилання на Телеграм канал. Експерти застерігають, що це сумнівний канал, на який переходити не варто.

В підтвердження так званих виплат, шахраї згадують законопроєкт, який насправді був прийнятий задовго до каденції Зеленського - в 2017 році. І стосується він територіальних громад.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

На офіційних ресурсах Президента України немає ніякої інформації про виплати українців, які залишилися на території країни. Тому, будьте обережні та ретельно перевіряйте всю інформацію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, більше 7 тис гривень на місяць: українцям серйозно підняли виплати

Раніше портал Знай інформував, підробок значно побільшало: Нацбанк попередив українців

Також наш портал повідомляв, газовики терміново звернулись до українців: потрібно знати кожному