Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій інформувало про необхідність деяких перевірок для внутрішньо переміщених осіб.

З 1 серпня 2023 року, Національна сервісна служба перевіряє місце проживання ВПО, щоб аргументувати доцільність отримання цими громадянами фінансової допомоги.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Перевірки можуть зініціюватися за такими факторами:

Якщо громадянин під час перевірки буде відсутній вдома, він зобов’язаний протягом 14 днів повідомити місцевий соціальний захист населення про своє місце перебування. Це потрібно зробити для того, щоб виплати продовжували надходити. У іншому випадку фінансові надходження будуть припинені.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо відсутність була за поважної причини, у них є місяць для подання необхідних документів. Такі громадяни повинні вчасно повідомляти служби про серйозні зміни: зміна місця проживання, зміна номеру телефону та інше. Якщо інформація буде втрачена службами і вони не зможуть зв’язатися з особою, виплати можуть припинитись. Наприклад, особа може поїхати до себе до дому (в зону бойових дій, на окуповані території), тоді виплати фактично повинні припинитись, адже статус ВПО буде втрачений.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, не залишайте останні гроші в аптеці: українці можуть отримати ліки безкоштовно

Раніше на порталі Знай повідомлялося, шукайте ці 2, 5 та 10 копійок: як виглядають монети, які можна продати колекціонерам

Також, наш портал інформував, чи призначать виплати переселенцям: важливі моменти