Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання матеріальної допомоги від держави на оплату комуналки, є дуже важлива інформація.

Так, фахівці Пенсійного фонду України розповіли, хто з українців може отримати житлову субсидію на площу житла понад норму.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Чи маю право на призначення субсидії на площу житла понад норму, якщо отримую пенсію за вислугу років?", — запитали пенсійні експерти.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

У відповіді на запитання українців у ПФУ написали, що законодавство визначає категорії громадян, яким житлова субсидія може призначатися на площу житла понад норму (площа житла, на яку призначається субсидія з урахуванням наднормативної площі, розраховується шляхом збільшення соціальної норми житла для домогосподарства на 30%).

До списку таких категорій включені й непрацездатні непрацюючі особи, які мешкають самі. До них відносять і пенсіонерів, які отримують пенсію за вислугу років, але за умови досягнення ними пенсійного віку.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Житлова субсидія на понаднормативну площу житла призначається у разі, якщо це зазначено у заяві.

У ПФУ також нагадали, що соціальні норми житла, в межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, визначено ухвалою Уряду від 06.08.2014 р. № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування".

Нагадаємо, платити за комуналку можна вдвічі менше: хто з українців має право на цю пільгу.

Раніше повідомлялося, пенсіонерів попередили про субсидії, потрібно виконати умови.

Також, отримувати субсидію можна знову в кількох випадках: українцям підказали як це зробити.