З настанням передноворічних свят українська Податкова служба звернула увагу платників податків на важливість своєчасної сплати податків перед державою.

Українцям важливо це робити, бо це спосіб підтримувати функціонування країни. Податки фінансують громадські служби, такі як охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, правоохоронні органи та багато іншого. Ці кошти також спрямовуються на соціальні програми та допомогу нужденним.

Податки в Україні
Податки в Україні

У зв'язку з цим Податкова служба звернулася до платників податків, наголосивши, що граничний термін сплати податків за листопад 2023 року – 1 січня 2024 року, а останній банківський день для зарахування платежів на рахунки, відкриті в Казначействі, – 29 грудня 2023 року.

Орган рекомендує платникам податків погасити податкові зобов'язання пізніше цього терміну.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Важливо зазначити, що в період з 30 грудня 2023 року до 1 січня 2024 року включно міжбанківські платіжні операції через Систему електронних платежів Національного банку України від Казначейства та/або на адресу Казначейства не здійснюватимуться.

Це означає, що учасники Системи електронних платежів НБУ не зможуть проводити платежі на адресу Казначейства, а навпаки – Казначейство не зможе отримувати платежі від учасників цієї системи.

Знай.ua інформував, з 1 січня зміняться правила оплати карткою: чого чекати українцям

Також ми повідомляли про те, що без цього пенсію отримаєте лише через суд: у ПФУ нагадали про важливу деталь

Важливо дізнатися, що нарешті тих, хто втік з місця ДТП, зможуть упіймати: в Україні готують нововведення