Українці залежно від віку, категорії та інших факторів, можуть отримувати різні види пенсійних виплат. Серед них є і пенсія в зв'язку з втратою годувальника.

Отримувачами цієї виплати можуть бути непрацездатні члени родини, які були на утриманні померлого годувальника. На офіційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області розповіли про особливості виплати такого виду пенсій студентам.

Скрін, відео YouTube студенти
Скрін, відео YouTube студенти

За словами експертів, діти, які навчаються в вищих навчальних закладах за денною формою навчання мають право на отримання пенсії в зв'язку з втратою годувальника, але за умови, якщо такій особі не більше 23 років.

При призначенні виплати, українці мають надати пакет документів, серед яких і довідка про місце навчання студента. Тому виникає питання, чи потрібно надавати до ПФУ цей документ при продовженні навчання.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Виплата пенсій на наступний навчальний рік продовжується на основі даних з Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Цей процес відбувається в автоматичному режимі. Тому фахівці наголосили, що в наданні довідки з навчального закладу нема потреби.

Щоб оформити пенсію по втраті годувальника, фахівці радять звертатися до управління Пенсійного фонду в місті, районі або за місцем реєстрації.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте гаманці: українцям загрожують додаткові витрати через лічильники води

Раніше портал Знай інформував, ідентифікація пенсіонерів: що треба зробити, щоб не втратити виплати

Також наш портал повідомляв, Європа хоче позбутися українських біженців: як змінюються вимоги