Українцям, у яких у квартирах встановлені лічильники води, слід готуватися до додаткових витрат. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці КП "Ірпіньводоканал".

Правильність нарахувань за використану воду та стоки залежить від стану приладу обліку. У зв'язку з цим українці мають регулярно проводити важливу процедуру – перевірку лічильників.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Перевірити лічильник, за бажанням споживача, можуть без демонтажу, а заплатити за послугу українцям доведеться зі своєї кишені.

"Повірка та ремонт засобів квартирних приладів обліку води, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюється за кошти абонентів. Нині повірити лічильник можна без демонтажу звернувшись до будь-якої організації, яка уповноважена на здійснення повірки квартирних приладів обліку води", - пояснили комунальники.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Перевірка лічильників води є обов'язковою і повинна проводитись один раз на 4 роки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки.

Також наш портал інформував, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх, хто користується газом: комунальники звернули увагу на поломку, яка може коштувати життя.