Незважаючи на повномасштабну війну, українцям перерахують пенсії та соціальні виплати.

Перерахунок пенсійних виплат для пенсіонерів, які працюють та для літніх людей, які не працюють розраховується по-різному. Про це розповіли в виданні "На пенсії".

Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела
Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела

Як перерахують пенсію

Для деяких пенсіонерів розмір надбавки напряму залежить від прожиткового мінімуму. Тобто, якщо він змінюється, то таким громадянам автоматично робиться перерахунок пенсії. У такому разі працюючі пенсіонери не можуть розраховувати на перерахунок виплат. Але коли такий громадянин буде звільнятись з роботи, то розмір пенсії йому перерахують виходячи з актуального прожиткового мінімуму на момент припинення трудової діяльності.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Перерахунок надбавок

Схожа ситуація з доплатами за стаж та вік. Громадяни, які не працюють та молодші 70 років з грудня мають право на перерахування пенсії при певних умовах. Наприклад у жінок повинен бути стаж не менше 30 років, а у чоловіків – 35 років, а пенсія з усіма надбавками не повинна перевищувати 2500 гривень.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Якщо пенсія до грудня була нижчою, її мають підтягнути до вказаного рівня. Заслужені виплати за вислугу років, призначаються лише у тому разі, коли пенсіонер залишить роботу. У цьому випадку право на таку пенсію повністю зберігається, але виплати будуть отримуватись лише у випадку повного виходу на відпочинок.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, до 3198 гривень: як в Україні у 2024 році зміняться виплати на дітей

Раніше на порталі Знай повідомлялося, хочеш більшу пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат

Також, наш портал інформував, допомоги буде значно менше: кому з українців уріжуть виплати в наступному році