Багато українців покинули країну через початок повномасштабного вторгнення. За офіційними даними, біженцями у країнах Європи стали понад 4 мільйони українських громадян.

Деякі країни вже погодили скорочення витрат на виплати українцям, а інші все ще на етапі прийняття рішення. Скорочення допомоги пов’язане з тиском на бюджет країн. Про це розповіли в РБК - Україна.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Норвегія

У Норвегії планують скасувати виплати на перший рік проживання дітей. До цього моменту українці отримували одноразову допомогу, коли продовжували посвідку на проживання ще на один рік. Українці також отримують виплати за інтеграційними програмами. Але ця допомога буде залишатися, приберуть лише виплату за проживання за перші 12 місяців.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Ірландія

Наприкінці тижня в Ірландії набуде чинності закон про скорочення допомоги новоприбулим українським біженцям, а також обмеження часу перебування у державному житлі. Раніше українські біженці отримували 220 євро на тиждень, тепер 38,80 євро на тиждень, якщо вони будуть перебувати в державному житті. Українці, які тільки приїхали до країни, матимуть право на перебування у державному житлі лише протягом 90 днів.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Інші країни

Можуть скоротити виплати і допомогу на прийом біженців та допомогу таким громадянам уряди Німеччини, Польщі та Нідерландів. У цих країнах обговорюють скорочення прожиткового мінімуму для українців і виплат допомоги до такого рівня, щоб сума не перевищувала виплату іншим біженцям.

Нагадаємо інформаційний портал Знай повідомляв, скорочений пенсійний вік: ПФУ повідомило про нові норми виплат

Раніше портал Знай інформував, "Фахівець просканує": що буде, якщо пенсіонер відмовиться від ідентифікаційного номера

Також, наш портал повідомляв, в Україні уріжуть виплати деяким пенсіонерам: кому не пощастило