В Україні є громадяни, які мають право на законних підставах платити за комунальні послуги на 50% менше. Про це розповіли у Пенсійному Фонді України.

Згідно з законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту" право оплачувати лише половину комунальних послуг вдови загиблих захисників України.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Пільга нараховується на такі види комунальних послуг:

Коли розраховується плата за опалення та користування житлом, площа на яку надається пільга становить 21 квадратний метр на кожну особу, яка проживає у помешканні. Якщо вдова не може працювати і всі її родичі також непрацездатні, то знижка буде зараховуватись у подвійному нормативі – 42 квадратних метри.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Пільга буде нараховуватись без врахування середньомісячного доходу на сім’ю. Для українських військових та членів їх сімей також розрахована знижка на оплату електроенергії, опалення, квартирні послуги та інші комунальні послуги. Відсоток цей може перевищувати 50%, а також досягати 100 відсоткової знижки. Отримати таку знижку може дружина військовослужбовця, чоловік, або родичі, які є непрацездатними і знаходяться на утриманні захисника. Для того, щоб отримати пільги, варто звернутися до Пенсійного Фонду України з відповідною заявою.

Нагадаємо, портал Знай інформував, субсидія на орендовану квартиру: як отримати допомогу, якщо не справляєтеся з платіжками

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Шо хочу, то намалюю": клієнтам "Нафтогазу" підказали, як не помилитися з показниками

Також, наш портал інформував, неплатникам приготуватися: комунальники посилили боротьбу з боржниками