Для нарахування подвійного стажу, варто відповідати деяким критеріям. Країна, попри кризові процеси та витрати на війну, продовжує виплачувати пенсії громадянам та соціальні виплати.

Та на пенсію можуть вийти раніше деякі категорії працюючих громадян. Це стосується й медичних працівників. Про це розповіли на сайті Medplatforma.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Згідно з офіційними даними, пенсійний вік у медичних працівників починається з 50 та 55 років для жінок та чоловіків відповідно. В залежності від статі, страховий стаж буде коливатись від 25 до 30 років. Загалом на заслужений відпочинок можуть вийти 50-річні чоловіки, які мають 25 років загального стажу, 10 років пільгового стажу. Жінки для виходу на пенсію мають мати 20 років загального стажу, з яких 7,5 пільгового. За списком номер 1 за кожен повний рік роботи у стаж зараховується ще рік.

До списку номер 1 відносяться такі працівники:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще
  • Лікар-рентгенолог, лікар, який зайнятий у відділенні інтервенційної радіології;

  • Молодший спеціаліст з медичною освітою, який зайнятий і відділенні інтервенційної радіології.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Також є список номер 2, згідно з яким, працівники деяких медичних професій можуть вийти на пенсію достроково. Сюди входять медичні працівники, які працюють на роботі з шкідливими та важкими умовами праці. Чоловіки у такому випадку можуть вийти на пенсію в 55 років при умовах наявності 30 років стажу, 12 з яких на такій роботі. Жінки можуть вийти на пенсію в 50 років, при умові наявності стажу 25 років, де 12,5 місяців стажу на такій роботі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, скорочений пенсійний вік: ПФУ повідомило про нові норми виплат

Раніше портал Знай інформував, українці можуть оформити нову гуманітарну допомогу до свят: як зареєструватися

Також наш портал повідомляв, українцям анонсували подорожчання важливої ​​комунальної послуги: як зміняться платіжки