Українців, які користуються газовими плитами, попередили про небезпеку. Щоб уникнути біди, фахівці радять придивитися до конфорок. Про це йдеться на facebook-сторінці Сумської філії "Газмережі".

Газовики інформують, що дивний колір вогню у конфорці може свідчити про неправильне згоряння газу. Це може бути небезпечним як для здоров'я, так і для життя в цілому.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Так, якщо вогонь горить блакитним кольором, газ згоряє повністю і виділяється максимальна кількість тепла. Якщо колір жовтий чи червоний, то є привід запанікувати.

"Це може свідчити про недостатню кількість повітря, яке надходить до пальника. Існує ризик отруєння або навіть смерті. Аби уникнути таких наслідків, користуйтеся плитою при відчиненій кватирці та встановіть сигналізатор, який реагує на чадний газ", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Втім, у деяких випадках жовтий або червоний колір вогню може з'являтися через забруднення пальників. Їх слід прочистити. Якщо проблема не зникне, слід негайно викликати майстра і самостійно не проводити ремонтні роботи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, друга платіжка за блакитне паливо: газовики розклали по поличках хвилююче питання.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці вже зараз: газовики пояснили, скільки доведеться платити у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, показники передають вчасно, а зайві нарахування з'являються: газовики вказали на дві важливі деталі.