Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини щодо питань державної допомоги на оплату ЖКП.

Цього разу українська пенсіонерка хотіла дізнатися, як розраховувати свій дохід для призначення субсдії, якщо є неповнолітні онуки, за яких вона отримує виплати за втрату годувальника.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Одна з українок звернулася до Пенсійного фонду з таким питанням: "Чи враховуватиметься при призначенні субсидії у доход бабусі - пенсіонерки пенсія за втратою годувальника, яку вона отримує на онука 2006 року народження як опікун, якщо він прописаний та проживає за іншою адресою?".

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді надали відповідь, і заявили, що у такому випадку субсидію не нададуть.

"У разі, якщо бабуся-опікун та підопічний онук прописані та проживають за різними адресами, при зверненні бабусі за призначенням житлової субсидії за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання, розмір пенсії у зв'язку із втратою годувальника, яку вона отримує на онука, до її сукупного дохід не враховується (пункт 23 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848).", — відповіли у Пенсійному фонді.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Нагадаємо, через отримання спадщини можна втратити субсидію: у ПФУ розповіли про винятки.

Раніше повідомлялося, повернути зайві гроші буде не так легко: українка скаржиться, що в "Нафтогазі" "малюють" свої показники.

Також, українці хапаються за голову – як змінилися суми у платіжках за комуналку.