В українській столиці, після закриття 6 станцій "синьої" гілки метрополітену, ціни на різні послуги таксі встигли швидко поповзти вгору. Ще першого дня, 8 грудня, ціни зросли майже вдвічі. На даний момент тенденція та сама, проте таксі намагаються надати системи зі знижками в промокодах.

Про те, чому таксі подорожчало, і коли варто чекати на зниження цін українським журналістам розповів директор компанії Uklon Сергій Гришков, а також офіційні представники сервісу Bolt.

Таксі Uklon
Таксі Uklon

Чому Uklon та Bolt підняли ціни?

За словами СЕО компанії Uklon, яка надає послуги з перевезення пасажирів, їх структура не може впливати на тарифи. Справа в тому, що зміна цін регулюється лише наявністю (або відсутністю) попиту на послугу у тому чи іншому районі міста.

"Ціноутворення не залежить від нас - регулювання цін повністю залежить від попиту", – каже Гришков.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

При цьому СЕО Uklon зазначає, що в компанії "розуміють, що попит у Голосіївському районі вищий, ніж був до закриття метро".

Таксі "Bolt", скріншот: YouTube
Таксі "Bolt", скріншот: YouTube

Слова експерта підтверджують у Bolt. У компанії говорять, що "ринок райд-хейлінгу працює за принципом динамічного ціноутворення, тому, коли виникає дисбаланс між попитом та пропозицією, алгоритми райд-хейлінгових сервісів вирівнюють його за допомогою пікових коефіцієнтів".

Таксі "Uklon", скріншот: YouTube
Таксі "Uklon", скріншот: YouTube

Що за цінами

Про те, що ціни зросли, свідчить вартість поїздки вранці. Наприклад, 13 грудня о 08:51 поїздка від Голосіївського парку до метро "Либідська" у додатку Bolt обійдеться у 183 гривні. У додатку зазначено, що ціни підвищуються через активний попит.

У Uklon з промокодом зі знижкою 45% така сама поїздка коштуватиме 130 гривень. Наприклад, перед закриттям станцій метро за 200-220 грн можна було дістатися станції "Теремківська" до "Контрактової площі".

Нагадаємо, київське метро на межі колапсу: величезні черги та підземні проблеми.

Раніше повідомлялося, в Україні почали штрафувати за сніг - кому загрожує неприємний "подарунок" від Діда Мороза.

Також, незаконні забудови Кличка можуть залишити киян без метро: ветеран назвав причину аварійності підземки.