Українські пенсіонери, крім основної пенсії, можуть отримувати надбавки. Деякі призначаються при особистому зверненні людини, інші нараховуються автоматично. Про це йдеться на сайті Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, які мають високий стаж, можуть отримати додаткові виплати. Так, за кожен повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам та 30 рокам жінкам пенсія за віком збільшується на 1%. Наразі кожен додатковий рік стажу передбачає максимальну доплату у розмірі 20,9 гривні. 2024 року вона збільшиться до 23,6 гривні у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Додаткові 258,90 гривні на місяць можуть отримувати пенсіонери, які мають статус почесного донора. Для цього потрібно безкоштовно здати 40 разових допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Доплата у розмірі 837 гривень передбачена для одиноких пенсіонерів, які потребують догляду. Призначається виплата лише за умови, що пенсіонеру понад 80 років, він живе сам, отримує пенсію за віком та потребує стороннього догляду.

Крім того, українці мають право на щомісячні надбавки за віком:

  • 570 гривень - старше 80 років;
  • 456 гривень - від 75 до 80 років;
  • 300 гривень - від 70 до 75 років.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям може нараховуватися страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет.

Також наш портал інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Крім того, ми писали, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно.