Клієнт YASNO висловив занепокоєння щодо того, чому автоматизована система комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ) не враховує свідчення лічильника в реальному часі.

Він поділився своїм досвідом, коли через невнесені показання лічильника йому нарахували суму на основі середніх значень перед підвищенням тарифів. Тепер, маючи лічильник з АСКОЕ, він регулярно надає свої свідчення, оскільки зіткнувся з подібною ситуацією.

Звернення до YASNO / фото: скріншот Facebook
Звернення до YASNO / фото: скріншот Facebook

Представник YASNO відповів на запит клієнта, пояснюючи, що за наявності встановленої АСКОЕ, яка передає свідчення на 1 число місяця, дані з неї пріоритетні для розрахунку споживання електроенергії. Однак, у разі відсутності фактичних показань на 1-е число, нарахування провадяться на основі розрахункових обсягів, наданих оператором системи розподілу (ОСР).

Представник також наголосив, що забезпечення дистанційного зчитування даних із лічильників за допомогою АСКОЕ здійснюється співробітниками ОСР.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Звернувшись до оператора системи розподілу, клієнти можуть отримати необхідну підтримку та інформацію для налаштування системи, що дозволить більш точно враховувати показання лічильника в реальному часі та запобігати можливим неточностям у нарахуваннях за спожиту електроенергію.