Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є важлива інформація щодо розмірів надбавок. Йдеться про пенсії тим, кому виповнилося понад 70 років.

Про це розповіли представники Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Гаряча лінія" для ВПО відбулася за участю Олени Болжеларської, начальника управління обслуговування громадян та Анжели Немеш, заступника начальника управління з питань виплат, пише портал "На пенсії".

– Два роки проживаю у Дніпропетровській області, переселенка. Нещодавно мені виповнилося 80 років. Обіцяли 570 грн. надбавки. У якій сумі дається надбавка до пенсії тим, кому виповнилося 70 років і більше?

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

– Відповідно до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) від 24 лютого 2023 року № 168 "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році", передбачено з 1 березня 2023 року проіндексований розмір щомісячної компенсаційної виплати особам, яким виповнилося:

• 70 років до досягнення 75-річного віку – у розмірі до 300 грн.;

• 75 років до досягнення 80-річного віку – у розмірі до 456 грн.;

• 80 років та більше – у розмірі до 570 грн.

– Мені понад 70 років. Проживаю у Вінницькій області. Не отримую 300 гривень надбавки до пенсії. В чому може бути причина?

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

– Відповідно до пункту 8 постанови КМУ №168 «Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році» від 24 лютого 2023 року, передбачено з 1 березня 2023 року проіндексований розмір щомісячної особам, яким виповнилося 70 років до 75-річного віку, у розмірі до 300 гривень.

З цим питанням ви можете звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду та отримати роз'яснення або зайти до особистого кабінету на веб-порталі електронних послуг за посиланням portal.pfu.gov.ua та переглянути складові Вашої пенсії.

Нагадаємо, пенсіонери з солідним стажем можуть отримувати доплату: від чого залежить розмір.

Раніше повідомлялося, пенсіонери не отримають обіцяний перерахунок виплат.

Також, закриття метро у Києві: як зміниться дорожній рух, заява міністра.