Яку роль відіграють вхідні двері у збереженні тепла у вашому будинку? Виявляється, досить суттєву. Компанія "Нафтогаз" підтверджує: до 15% тепла губиться через цей елемент конструкції вашого будинку.

Про це розповіли представники компанії у Facebook.

Дуже часто виробники вхідних дверей не приділяють належної уваги теплоізоляції, що може позначитися на теплоізоляційних властивостях. У такому разі, подумати про утеплення вхідних дверей варто самостійно.

Двері. Фото Freepik
Двері. Фото Freepik

Як зробити ваші двері більш енергоефективними? Ось три найефективніші способи:

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ
Показати ще

Загерметизувати щілини: Одним із ключових моментів є заповнення щілин та просторів між дверима та рамою. Це можна зробити за допомогою монтажної піни або спеціальних рідких герметиків, щоб унеможливити продування.

Утеплити дверне полотно: Для покращення теплоізоляції дверного полотна можна використовувати різні утеплювачі, такі як поролон, пінопласт, пінополіуретан або мінеральна вата. Якщо двері мають два полотна, утеплювач слід розмістити між ними.

Герметизація паралоном / фото
Герметизація паралоном / фото

Встановити ущільнювачі: По периметру дверей слід застосувати ущільнювачі, що самоклеяться, які допоможуть запобігти проникненню холодного повітря в приміщення. Особливу увагу слід приділити ущільненню дверної коробки як найбільш вразливому місцю.

Запам'ятайте, що найуразливіша точка у будь-яких дверях – це простір під дверною коробкою. Спеціальні ущільнювачі, призначені для заповнення цієї зони, допоможуть запобігти проникненню холодного повітря та зменшать втрати тепла в будинку.

Подбайте про ваш затишок та економію енергії вже зараз!