На пільгову пенсію отримали право батьки військовослужбовців, які загинули на війни.

Про це йдеться в Законі "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Такі громадяни мають право на достроковий вихід на пенсію та на виплату мінімальної пенсії для батьків загиблих воїнів. Сума цієї виплати становить 7800 гривень.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Але для цього потрібні умови. Пенсія буде виплачуватися, якщо військовослужбовець загинув на проходженні, або після проходження військової служби. Другий випадок стосується ситуацій, коли військовий загинув у результаті поранення чи контузії, які отримав під час служби. Також пільгова пенсія у такому випадку призначається, якщо військовослужбовець загинув, або помер від хвороби, яку отримав під час несення військової служби.

Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube
Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Батьки військовослужбовця мають право на достроковий вихід на пенсію:

  • Для чоловіків – в 55 років;

  • Для жінок – в 50 років.

Окрім того, є певні вимоги до наявності стажу. Наприклад, жінки у такому випадку повинні мати стажу не менше 20 років, а чоловіки – не менше 25 років. Пенсія буде отримуватися громадянами після дня звернення за нею. Якщо була зафіксована затримка у виплаті такої пенсії, то нарахування буде проходити заднім числом – з того дня, коли особа отримала право на виплату такої пенсії.

Нагадаємо, портал Знай інформував, від безкоштовних путівок до ліків: пільги, про які не знали отримувачі допомоги

Раніше на порталі Знай повідомлялося, що потрібно українським пенсіонерам, щоб отримати "теплу" субсидію: норми та вимоги

Також, наш портал інформував, пенсіонери з солідним стажем можуть отримувати доплату: від чого залежить розмір