Пенсійний фонд України оновив інформацію щодо ідентифікації українських пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами.

Зараз важливо проходити фізичну ідентифікацію кожні три чи шість місяців у "Ощадбанк", повідомляє ПФУ.

Це обов'язково для тих, хто до 24 лютого 2022 року набув статусу внутрішньо переміщеної особи. Однак, у період карантину (з 12 березня 2020 року по 1 липня 2023 року) цю процедуру не проводили.

Мобільний додаток ПФУ, скріншот: YouTube
Мобільний додаток ПФУ, скріншот: YouTube

Для отримання виплат у 2024 році українцям необхідно пройти ідентифікацію у АТ "Ощадбанк" чи органах Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Є кілька способів зробити це:

  1. Особисто у відділенні АТ "Ощадбанк" або сервісному центрі Пенсійного фонду з паспортом.
  2. Через особистий кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду за допомогою "Дія.Підпис".
  3. Відеоконференція у офісі Пенсійного фонду.
  4. У закордонній дипломатичній установі України отримати документ, що засвідчує, що фізична особа жива, якщо пенсіонер із числа ВПО перебуває за кордоном.

Посвідчення про пройдену ідентифікацію слід направити до територіального органу Пенсійного фонду, де пенсіонер стоїть на обліку. Це можна зробити поштою або через веб-портал електронних послуг, використовуючи електронний підпис.