Важливі змінні на кордоні не стануть проблемами з паливом для України. Народний депутат і член парламентського Комітету з фінансів, податків і митної політики Олексій Устенко поділився прогнозами, що обнадійливі.

Ціни на бензин, дизельне паливо та скраплений газ почнуть поступово знижуватися,запевнив Олексій в ефірі телемарафону.

Олексій Устенко: джерело: YouTube
Олексій Устенко: джерело: YouTube

"Вже з початку цього тижня ціни на скраплений газ на автозаправках поступово йдуть вниз. Обсяг ресурсу, що надійшов в Україну, є достатнім для початку зниження цін. Оптова ціна за тонну зрідженого газу на сьогоднішній день складає 43 000–45 000 гривень, що приблизно 25–26 гривень за літр. Як тільки автозаправки продадуть дорогий ресурс, ціни продовжать знижуватися, — роз'яснив він.

Низький показник пального. Фото: Youtube
Низький показник пального. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Устенко також зазначив, що значна частина автогазу зараз закуповується в Румунії, тоді як до перекриття кордону польським транспортом 40% ресурсів надходило з Польщі. Проте блокада торкнулася лише автотранспорту, тому деякі обсяги від Польщі все ще закуповуються, але доставляються через залізницю.

"Якщо подивитися на дизельне пальне, то оптова ціна впала до 42,5 грн за літр. Тобто ми також бачитимемо зменшення ціни на АЗС, так само і з бензином», — поділився інформацією Устенко.

Ці коментарі обіцяють впевненість у стабілізації цін на пальне в Україні та віщують полегшення для споживачів.

А ми нагадаємо, у вас генератор? Співчуваємо. Важливі правила, про які українці забувають і можуть заплатити за це

Також ми писали про те, що дотримуйся умов: українцям розповіли важливе про субсидії на 2024 рік

Раніше Знай.ua повідомляв, суму в платіжках можна знизити вдвічі: у Yasno розповіли, як це зробити