Українцям компенсують витрати на оплату комунальних послуг. Кошти на дані виплати вже виділено і незабаром буде нараховано на рахунки громадян. Про це йдеться на facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У грудні деякі українці отримають компенсацію за комунальні послуги. Усього виплати передбачено більш ніж для 90 тисяч громадян. На це виділено понад 105 мільйонів гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Компенсацію на комуналку зможуть отримати власники житла, які беруть участь у програмі "Прихисток". Тобто ті, хто безкоштовно розмістив у своєму житлі внутрішньо переміщених осіб.

"За програмою "Прихисток" передбачено відшкодування витрат на комунальні послуги у розмірі близько 450 гривень на місяць (14,77 гривні на день) за безоплатне розміщення одного ВПО", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Переселенці. Фото: Youtube
Переселенці. Фото: Youtube

Зазначається, що у грудні буде нараховано компенсаційні виплати за жовтень.

До речі, в опалювальний період розмір компенсації становить 900 гривень за кожного ВПО, який безкоштовно проживає у житлі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, міжнародні гуманітарні організації допоможуть українцям пережити зиму: що дадуть.

Також наш портал інформував, перевірте себе, якщо ви у списку: хто може отримати серйозну знижку до кінця 2023 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 16 000 гривень зарахують на картку протягом 4 місяців: частину українців можуть оформити грошову допомогу.