Українців чекають нові тарифи на воду та каналізацію. Втім, подорожчання торкнеться не всіх, а лише деяких споживачів. Про це йдеться на інформаційному порталі inshe.tv.

Встановити нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення вирішили у Первомайській міській раді. Мер міста аргументував подорожчання комунальних послуг тим, що востаннє тарифи переглядалися ще у 2020 році й зараз не є економічно обґрунтованим.

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

Зазначається, що комунальне підприємство, яке надає послуги мешканцям Первомайська, вже важко функціонує. Тільки на оплату електроенергії та праці робітників витрачається понад 60% бюджету. Крім того, необхідно регулярно проводити ремонтні роботи, ліквідувати аварійні ситуації та поповнювати запаси реагентів.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Влада дійшли висновку, що тариф на послуги з централізованого водопостачання для населення має бути збільшений із 27,3 гривні за кубометр до 42,50 гривні.

Водночас послуги з централізованого водовідведення подорожчають для мешканців Первомайська до 25,70 гривні за кожен кубічний метр. Це на 5,45 гривні дорожче.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, непідйомні платіжки: українцям показали спосіб розпрощатися з боргами за комуналку.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.