Українські супермаркети переписали ціни на деякі крупи, макарони та консерви. Скільки доведеться заплатити за продукти у першій половині грудня, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Українцям стали трохи доступнішими популярні продукти, а саме пшоняна та манна крупи, макарони, а також рибні консерви. Можна поповнити запаси та трохи заощадити.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на крупи

Середній цінник на пшоняну крупу знизився з 33,73 до 33,53 гривні за кілограм. Вартість продукту варіюється від 30,60 до 38,40 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Манка торгової марки "Хуторок" також стала трохи доступнішою для покупців. Середня вартість знизилася з 26,37 до 26,27 гривні за 800 грамів. У супермаркетах ціни починаються від 24,10 гривні і досягають 27,99 гривні залежно від мережі.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому обійдуться українцям у 26,17 гривні за кілограм. Для порівняння минулого місяця продукт продавався за 27,47 гривні за кіло. Ціни у торговельних мережах коливаються в межах 24,40-30,50 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на консерви

Сардини натуральні в середньому продаються по 60 гривень за 230-грамову баночку. Якщо порівнювати з листопадом, то цінник на продукт став нижчим майже на 2 гривні. У супермаркетах ціни коливаються в межах 49,99-67,50 гривні.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, свята без котлеток? Українські супермаркети оновили ціни на свинину та курятину.

Також наш портал інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів.

Крім того, ми писали, залазитимемо в кредити, щоб поїсти: нові ціни на рис, соняшникову олію та яйця.