В Україні фіксується зниження цін на місцеві тепличні томати. Водночас у супермаркетах активно подорожчають огірки. Що відбувається з цінами на популярні овочі показують дані моніторингу проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Майже всі тепличні комбінати України заявили про завершення сезону реалізації поточного обігу томатів. Продукції на ринку поменшало, проте невеликий рівень попиту призвів до подальшого здешевлення тепличних помідорів.

Ціни на помідори. Фото: скрін youtube
Ціни на помідори. Фото: скрін youtube

Виробники для активізації темпів продажу знизили відпускні ціни до 40-60 гривень за кілограм, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. За даними аналітиків, вартість місцевого тепличного томату зараз у середньому на 27% нижча, ніж за аналогічний період 2022 року.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Водночас у супермаркетах зростає вартість огірків. Так, середній цінник на тепличний огірок зріс з 81,83 до 92,90 гривні за кілограм. Вартість гладкого огірка злетіла з 71,87 до 105,40 гривні за кілограм. Найменш помітно змінився цінник на короткоплідні огірки - виріс на 82 копійки, до 82,90 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери активно підвищують ціни на найважливіший овоч: заплатити доведеться в 2,5 раза більше.

Також наш портал інформував, новорічні фрукти вдарять по гаманцю: скільки доведеться викласти за мандарини та апельсини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, грудень буде ситим: супермаркети знизили ціни на деякі крупи, консерви та рибу.