Сьогодні страви із птиці дуже популярні. А головний секрет вдало приготовленої курки полягає у правильно підібраному маринаді.

Рецептів дуже багато. Але ми поговоримо про тих, до яких не входить майонез. Навіть найпростіший маринад для курки зробить блюдо м'якшим, ніжнішим і забезпечить йому пікантний смак.

Загальні рекомендації щодо маринування курки

Для приготування вибирається молоде курча масою до 1 кг. Важливо, щоб м'ясо було свіже, а не розморожене. Тушка промивається холодною водою та обтирається паперовим рушником. У чому замаринувати курку, не важливо, єдина умова — ємність не повинна бути металевою і занадто великою. Підійде пластиковий пакет.

Популярні новини зараз
Обережно – це струм: українців попередили, що заборонено підключати до генераторів Гороскоп на тиждень 15-21 липня для всіх знаків Зодіаку: здійснення бажань Риб, відсутність зв'язку Скорпіонів та радість Раків Для українців вигадали нові платіжки: тарифи не підніматимуть, але платити доведеться більше Тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях
Показати ще

Щоб куряче м'ясо набуло ніжного та збалансованого смаку, достатньо маринувати його близько години. Краще у прохолодному місці, наприклад, холодильнику. Якщо збільшити час або залишити м'ясо на всю ніч, смак буде більш насиченим.

Важливо не пересолити, адже до складу багатьох інгредієнтів маринаду входить сіль. В ідеалі солити потрібно наприкінці, тоді м'ясо вийде соковитіше. До складу соусу можна включити часник, цибулю, цитрусові, мед, перець, кефір, йогурт, кріп, вино, ананас, імбир та прованські трави.

3 рецепти маринаду без майонезу

Одним із найкращих маринадів для курки є класичний. Для його приготування потрібно взяти:

  • сік половинки лимона;
  • рафінована рослинна олія - ​​1 ст. л.;
  • подрібнений зубчик часнику;
  • два лаврові листи;
  • сіль великого помелу (куховарська або морська).

Тушка ретельно натирається сумішшю та маринується дві доби.

Дуже смачною і ароматною стравою виходить з чебрецем і цедрою лимона. Візьміть сік та цедру 1 лимона, 3 ст. ложки рослинної олії, 3 зубчики молодого часнику, пучок чебрецю, перець та сіль. Відбийте курку, помажте соусом і відправте в холодильник.

Щоб одержати найніжніший смак м'яса, приготуйте маринад для курки з медом. Для нього треба взяти:

  • оливкова олія ─ 100 г;
  • гірчицю ─ 2 ст. ложки;
  • мед ─ 2 ст. ложки;
  • сік лимона - 100 г;
  • часник;
  • розмарин;
  • чорний перець;
  • сіль

Компоненти потрібно добре перемішати, рясно обмазати в отриманому соусі м'ясо курчати і залишити в холоді на нетривалий час.

З будь-яким з цих маринадів страва з курки вийде неймовірно апетитною та соковитою, а головне — корисною.

Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.

Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.