Для всіх наших шановних читачів, які переживають за наявність світла у своєму будинку, є дуже важлива інформація від компанії "Укренерго". Важливо розуміти той факт, що в енергосистемі виникають проблеми, коли знижується температура за вікном. Українській генерації складно покривати потребу наявним складом.

Про це розповів голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

"Укренерго". Фото: скрін youtube
"Укренерго". Фото: скрін youtube

"Що стосується нашої генерації, то, як бачимо, час від часу, коли температура падає, то українській генерації складом, що важко є, покривати генерацію", - розповів Володимир Кудрицький.

"Укренерго" вважають, що ситуацію виправить виведення із ремонту всіх енергоблоків протягом грудня. Крім того, у компанії закликали ухвалити необхідні регуляторні рішення, щоб залучити імпорт із Європи.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

За словами Кудрицького, ближче до Нового року найчастіше споживання електроенергії падає.

"Зазвичай у перші дні січня споживання не дуже високе... Тому в принципі у нас попереду ще потенційно може бути один-два напружені тижні, особливо, якщо температури будуть низькими. Ближче до Нового року споживання в системі спадатиме", — підсумував голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, коли чекати відключень світла – міністр назвав дві умови.

Раніше повідомлялося, українцям пояснили, коли чекати відключень світла навіть без обстрілів: ситуація "плачевна".

Також, в Україні нещодавно мало не стався блекаут: коли ми "проґавили" цей момент.