Слабосолоний оселедець доволі популярна закуска й інгредієнт для приготування салатів та інших страв. Однак важливо знати, як правильно обирати рибку, щоб не зіпсувати вечерю та не витратити гроші марно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це пише Shuba.
Обираючи оселедець у магазині, краще брати рибину невеликого розміру, адже чим білье вона - тим більше в ній шкідливих речовин.
Якщо ви "полюєте" за ікрою оселедця, то варто запам'ятати, що у самців ніс більш вузький і витягнутий, у самок він кругліший і помітно коротший.
Також варто знати, що у жіночих особин рівна спина, а черевце щільне та трохи провисає - це означає, що у ньому ікра.
Багатьох відлякують невеликі ушкодження на шкірі оселедця.
Однак якщо шкірка трохи відійшла від філе, це означає, що риба не зіпсована, вона просто - жирна.
У оселедця який довго пролежав на прилавку специфічний запах і колір та каламутні очі.
У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а спинка має бути пружною.
Якщо боїтеся купити пересолиного оселедця, то він буде навпомацки набагато щільніше, ніж зазвичай, а його хвіст часто буває дефомованим, тож краще уникайте таких варіантів.
Рибка також не має бути червоною, бо це говорить, що вона погано просолена.
Нагадаємо, невагома як хмара:як приготувати пухку та ніжну сирну запіканку
Як повідомляв "Знай.uа", "лінива" закуска для любителів простої кухні: сирні трубочки з лаваша за 20 хвилин
Знай.uа писав, вже можна подавати до чаю:рецепт торта "Їжа богів" з халвою для справжніх ласунів