Слабосолоний оселедець доволі популярна закуска й інгредієнт для приготування салатів та інших страв. Однак важливо знати, як правильно обирати рибку, щоб не зіпсувати вечерю та не витратити гроші марно.

Про це пише Shuba.

Оселедець, фото tutknow
Оселедець, фото tutknow

Обираючи оселедець у магазині, краще брати рибину невеликого розміру, адже чим білье вона - тим більше в ній шкідливих речовин.

Якщо ви "полюєте" за ікрою оселедця, то варто запам'ятати, що у самців ніс більш вузький і витягнутий, у самок він кругліший і помітно коротший.

Популярні новини зараз
Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція Без світла сиділи, тепер без води: в Україні запроваджують погодинні графіки водопостачання Ухилянтів порадували нововведеннями: без візиту до ТЦК і суттєва знижка Сивина - не перешкода: почалася активна мобілізація українців похилого віку, де знадобляться дідусі 60+
Показати ще

Оселедець. Фото Instagram
Оселедець. Фото Instagram

Також варто знати, що у жіночих особин рівна спина, а черевце щільне та трохи провисає - це означає, що у ньому ікра.

Багатьох відлякують невеликі ушкодження на шкірі оселедця.

Однак якщо шкірка трохи відійшла від філе, це означає, що риба не зіпсована, вона просто - жирна.

Оселедець. Фото: скрін youtube
Оселедець. Фото: скрін youtube

У оселедця який довго пролежав на прилавку специфічний запах і колір та каламутні очі.

У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а спинка має бути пружною.

Оселедець, фото: кадр з відео
Оселедець, фото: кадр з відео

Якщо боїтеся купити пересолиного оселедця, то він буде навпомацки набагато щільніше, ніж зазвичай, а його хвіст часто буває дефомованим, тож краще уникайте таких варіантів.

Рибка також не має бути червоною, бо це говорить, що вона погано просолена.

Нагадаємо, невагома як хмара:як приготувати пухку та ніжну сирну запіканку

Як повідомляв "Знай.uа", "лінива" закуска для любителів простої кухні: сирні трубочки з лаваша за 20 хвилин

Знай.uа писав, вже можна подавати до чаю:рецепт торта "Їжа богів" з халвою для справжніх ласунів