Українцям, які вже оформили субсидію, можуть скасувати виплату допомоги. Відбутися це може з низки причин і в деяких випадках допомогу на комуналку можна відновити. Про це повідомляє "24 Канал".

Сім'ю можуть позбавити житлову субсидію через наявність заборгованості за комунальні послуги. Управлінські компанії та ОСББ щомісяця передають інформацію про борги споживачів до Управління соцзахисту.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо виплату субсидії зупинили через заборгованість, її можна відновити. Наприклад, якщо оплату комуналки не було проведено через затримку пенсії чи зарплати, слід надати відповідне документальне підтвердження.

Загалом необхідно погасити заборгованість і знову звернеться до органів ПФУ з новою заявою на субсидію. Якщо фінансове становище дозволяє відразу розібратися з боргом, можна оформити договір про реструктуризації з компанією-постачальником послуг.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Залишитися без субсидії можна і в інших випадках. Зокрема, якщо помер член сім'ї, на якого було оформлено допомогу, або якщо домогосподарство приховало реальні доходи для отримання виплат. Також зупинити виплату субсидії можуть за зміни місця проживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, непідйомні платіжки: українцям показали спосіб розпрощатися з боргами за комуналку.

Також наш портал інформував, що потрібно українським пенсіонерам, щоб отримати "теплу" субсидію: норми та вимоги.

Крім того, ми писали, пенсіонерам дали трохи більше тижня: що потрібно зробити, щоб не залишитися без виплат.