Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація від Пенсійного фонду України щодо надання субсидій.

Багато громадян досі не знають, чи є право у людини, яка має земельний пай, отримувати субсидії від держави на оплату комуналки.

Про це стало відомо завдяки відповіді Пенсійного фонду України у мережі Facebook на запитання одного із клієнтів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Українець звернувся до Пенсійного фонду з таким питанням: "Мій батько є власником земельного паю. Чи призначать житлову субсидію домогосподарству за такої умови?".

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Фахівці Пенсійного фонду України одразу надали відповідь та заявили, що це можливо за певних умов.

Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook
Відповідь ПФУ, скріншот: Facebook

"Наявність земельного паю не впливає на право призначення житлової субсидії. Якщо земельний пай не здається в оренду і не приносить доходу, сам факт його наявності не впливає на призначення домогосподарства житлової субсидії. Під час розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить домогосподарству земельний пай (за той період, коли його отримано).", — повідомили фахівці ПФУ.

Умови призначення субсидійhttps://is.gd/nEzr0T

Як подати документи для оформлення субсидій онлайнhttps://is.gd/sloyd8

Нагадаємо, від підвищення не втекти: що буде з тарифами на воду.

Раніше повідомлялося,соціальна підтримка для військових: які пенсії передбачені законодавством.

Також, непідйомні платіжки: українцям показали спосіб розпрощатися з боргами за комуналку.