Якщо вам хочеться приготувати якийсь швидкий десерт до чаю, цей рецепт точно вам сподобається.

Більш того, вам навіть не доведеться вмикати духовку, щоб спекти цей апетитний пиріг. І справді, рецепт, простіший, ніж цей, складно придумати. А сам пиріг виходить м'який та ароматний.

Яблучний пиріг без випікання, скріншот з відео
Яблучний пиріг без випікання, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 1-1.5 ст. л.
  • Сіль (щіпка)
  • Рослинна олія 50 мл.
  • Молоко 120мл.
  • Цедра (за бажанням)
  • Розпушувач 7 г
  • Борошно 180 г
  • Яблука 1-2 шт.

Яблука, фото pixabay
Яблука, фото pixabay

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Приготування швидкого пирога на сковороді:

Спочатку сковорідку (підійде з діаметром 26 см), змастіть вершковим маслом та посипте щіпкою цукру. Далі наріжте тонкими шматочками яблука і докладно викладіть. Якщо яблука перемішати з|із| тестом, тоді дно сковорідки посипати цукром не треба.

Тепер готуємо заливне тісто. У миску покладіть яйця, щіпку солі та цукор, додайте молоко та олію. Крім того, за бажанням до тесту можна додати цедру лимона або апельсина.

Американський яблучний пиріг, фото: instagram.com/daniya_alt
Американський яблучний пиріг, фото: instagram.com/daniya_alt

Тепер просійте борошно з розпушувачем та перемішайте. За консистенцією тісто не повинно вийти густим. За бажання яблука в сковороді можна посипати корицею. Потім залийте яблука тістом, накрийте сковороду кришкою і поставте на плиту.

Готуйте на мінімальному вогні під кришкою близько 30 хвилин. Коли поверхня пирога стане сухою, можете перевертати, наприклад, за допомогою тарілки. Покладіть пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуйте ще близько 10 хвилин. На цей раз вогонь можна трохи збільшити та не накривати кришкою. Готовий пиріг дайте трохи охолонути.

Яблучний пиріг, скріншот з відео: Ольга Матвей
Яблучний пиріг, скріншот з відео: Ольга Матвей

Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.

Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.