Якщо вам хочеться приготувати якийсь швидкий десерт до чаю, цей рецепт точно вам сподобається.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБільш того, вам навіть не доведеться вмикати духовку, щоб спекти цей апетитний пиріг. І справді, рецепт, простіший, ніж цей, складно придумати. А сам пиріг виходить м'який та ароматний.
Інгредієнти:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 1-1.5 ст. л.
- Сіль (щіпка)
- Рослинна олія 50 мл.
- Молоко 120мл.
- Цедра (за бажанням)
- Розпушувач 7 г
- Борошно 180 г
- Яблука 1-2 шт.
Приготування швидкого пирога на сковороді:
Спочатку сковорідку (підійде з діаметром 26 см), змастіть вершковим маслом та посипте щіпкою цукру. Далі наріжте тонкими шматочками яблука і докладно викладіть. Якщо яблука перемішати з|із| тестом, тоді дно сковорідки посипати цукром не треба.
Тепер готуємо заливне тісто. У миску покладіть яйця, щіпку солі та цукор, додайте молоко та олію. Крім того, за бажанням до тесту можна додати цедру лимона або апельсина.
Тепер просійте борошно з розпушувачем та перемішайте. За консистенцією тісто не повинно вийти густим. За бажання яблука в сковороді можна посипати корицею. Потім залийте яблука тістом, накрийте сковороду кришкою і поставте на плиту.
Готуйте на мінімальному вогні під кришкою близько 30 хвилин. Коли поверхня пирога стане сухою, можете перевертати, наприклад, за допомогою тарілки. Покладіть пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуйте ще близько 10 хвилин. На цей раз вогонь можна трохи збільшити та не накривати кришкою. Готовий пиріг дайте трохи охолонути.
Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.
Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.