Платіжки за комуналку – страх та проблема майже кожного українця. Особливо в умовах війни, адже багато громадян втратили роботу, а платити потрібно.

Тарифи можуть зрости, адже на це впливає багато чинників. Голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко в коментарі Pro Гроші розповів, що чекає українців в 2024 році.

пенсіонер, тарифи
пенсіонер, тарифи

За словами експерта підвищення цін на початку року не буде. Принаймні прогнозів щодо цього немає. Нещодавно, голова Нафтогазу Олексій Чернишов наголосив на тому, що після опалювального сезону тарифи на газ зростуть у будь-якому випадку. Вірогідно, що тарифи на електроенергію також поповзуть вгору. Ці зміни закономірно потягнуть догори і ціни на воду та опалення.

На підвищення тарифів на комунальні послуги впливають, в першу чергу і борги населення, які постійно накопичуються. Це пов’язано з тим, що навіть при наявності субсидій, українці не в змозі оплачувати комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники В Україні оновили правила для виїзду за кордон Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Стосовно відключення світла, то ніяких прогнозів бути не може. Ми заходимо у зиму, і вона, однозначно, буде складна. Рівень складності буде залежати від того, чи будуть окупанти обстрілювати енергосистему України. Наразі у деяких областях громадяни можуть спостерігати відключення світла у аварійному режимі. Останнім часом це пов’язано з негодою, а у деяких випадках з аваріями на лінії. Це відключення короткочасне і зазвичай, не регулярне.

Нагадаємо, портал Знай інформував, лічильник не лагодять, а зайві нарахування йдуть: українці скаржаться на відсутність ремонту місяцями

Раніше на порталі Знай повідомлялося, від безкоштовних путівок до ліків: пільги, про які не знали отримувачі допомоги

Також, наш портал інформував, хто невдовзі залишиться без субсидій – терміни та суми