Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є важлива інформація щодо отримання субсидій.

Справа в тому, що при поданні документів на отримання подібної допомоги потрібно чесно вказувати всі фактори, які можуть вплинути на надання чи ненадання субсидії від держави.

Так, одним із таких факторів можуть стати борги. Важливо розуміти, що йдеться як про борги за комунальні послуги, так і щодо аліментів. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Відомо, що достатньо простроченої заборгованості три місяці для сплати за комуналку. Термін позивної давності не повинен пройти, а загальна сума боргу має бути більшою за 680 грн (40 неоподатковуваних мінімумів доходів).

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Є два винятки — послуга постачання та розподілу природного газу при нарахуванні сум за рішенням суду під час приведення обсягів газу до стандартів, а також при тому, що колективні споживачі чи виконавці не надали уповноваженим органам інформацію.

Оформлення субсидій, скріншот: Facebook
Оформлення субсидій, скріншот: Facebook

Що стосується аліментів, то якщо в приміщенні або в сім'ї людини, яка проживає, є ті, хто заборгував за аліментами, субсидію не надаватимуть. Для цього заборгованість має бути прострочена більш як на три місяці.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Існують винятки:

- Погашення боргу частинами за рішенням суду;

- боржник - особа, що зникла безвісти;

- боржник нарко або алкозалежний і є документи, що підтверджують;

- боржник під кримінальним провадженням, відсторонений від роботи під домашнім арештом або під вартою.

Нагадаємо, 16 000 гривень зарахують на картку протягом 4 місяців: частина українців можуть оформити грошову допомогу.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам дали трохи більше тижня: що потрібно зробити, щоб не залишитися без виплат.

Також, допомога для пенсіонерів на зиму: що можна отримати.