Деякі українці можуть отримати фінансову допомогу на себе та дитину. Розмір виплати становить щонайменше 2000 гривень. Хто і як може отримати кошти, розповіли на facebook-сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці можуть розраховувати на грошову підтримку від держави. Розмір виплати залежить від складу сім'ї. Так, наприклад, на двох дорослих та одну дитину буде надано 7000 гривень. Виплата надається одноразово.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Як нараховується допомога?

Виплата допомоги надається українцям, які евакуювалися із зони бойових дій чи прифронтових населених пунктів. Видача відбувається на станціях прибуття.

Дорослі одержують готівкою по 2000 гривень. На дітей чи осіб з інвалідністю видають по 3000 гривень.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Евакуація, фото: скріншот із відео
Евакуація, фото: скріншот із відео

Як записатись на евакуацію?

Евакуація провадиться безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади. Також українці можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за коротким номером: 15-48.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на все, що потрібно людині: благодійна місія приймає заявки для виплати грошової допомоги.

Також наш портал інформував, 16 000 гривень зарахують на картку протягом 4 місяців: частина українців можуть оформити грошову допомогу.

Крім того, ми писали, Кабмін виділив мільйони на виплати українцям: хто отримає грошову допомогу.