В 2024 році буде підвищення пенсій для деяких категорій пенсіонерів. Зокрема, це стосуватиметься тих, хто досяг віку 65 років і дотримався всіх вимог стосовно свого стажу.

Підвищення пенсій напряму пов’язане з підвищенням прожиткового мінімуму, який планують змінити вже 1 січня 2024 року. Окрім того, індексація пенсій буде проводитися у березні наступного року. Про це розповіли в "Апостроф".

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Середня пенсія після індексації повинна зрости і досягнути позначки 6000 гривень. Після того, як прожитковий мінімум підвищать, мінімалка становитиме 2361 гривню. Максимальна пенсія зараз становить 20 930 гривень, а буде після підвищення прожиткового сягне – 23610 гривень. Будуть зростати і виплати за понаднормовий стаж. За кожен додатковий рік будуть доплачувати 23, 6 гривень.

Надбавки до пенсії також зростуть. До них відносять: за особливі заслуги, ветерани війни та інші. Якщо пенсіонери досягли 80 років і більше, їм буде нараховано додаткову виплату яка також зросте після підвищення. Зараз така надбавка становить 837 гривень, а після підвищення буде 944 гривні.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Масштабну індексацію пенсій планують провести вже у березні наступного року. Зростання буде прямо залежати від підвищення показника середньої заробітної плати. Індекс зростання буде відомий вже на початку 2024 року.

Нагадаємо портал Знай інформував, отримання соціальних стипендій та допомоги змінилося – які діють правила

Раніше на порталі Знай повідомлялося, коли піднімуть зарплати: українців розчарували термінами

Також, наш портал інформував, страховий стаж, набутий не на роботі зарахують: у ПФУ попередили - є конкретні умови