До 31 грудня 2023 року українці мають пройти обов'язкову процедуру, щоб уникнути проблем із нарахуваннями за воду та опалення. Про це йдеться на facebook-сторінці Комунального концерну "Центр комунального сервісу".

Комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру – передачу показників квартирних лічильників води та тепла. Зробити це необхідно до 31 грудня включно, щоб уникнути помилкових нарахувань у платіжках.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

"Нагадуємо про необхідність передачі показань квартирних лічильників води та тепла навіть якщо споживач не користувався послугами (наприклад, за наявності бойлера або тимчасового не проживання у квартирі). У такому разі показання передаються ті ж, що надавалися минулого разу”, - йдеться у повідомленні.

Передати зняті показники можна будь-яким зручним способом:

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще
  • через особистий кабінет чи чат-боти;
  • за номером телефону для консультацій та передачі свідчень – (044) 247-40-40;
  • за номером безкоштовної телефонної лінії для передачі показань лічильників з мобільного – 0800404407;
  • через ящики передачі показань розташовані на вході в сервісні центри;
  • при оплаті за житлово-комунальні послуги через банківські та фінансові установи.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Якщо показники лічильників передаються несвоєчасно, то сума у ​​платіжці нараховується за середнім споживанням за попередні періоди, що могло бути більшим, ніж у поточному році.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям з "розумними" лічильниками приписують зайві куби: у "Нафтогазі" розповіли, що робити.

Також наш портал інформував, доведеться заплатити більше: "Київводоканал" попередив споживачів.

Крім того, ми писали, новий спосіб передачі показників лічильника: у YASNO попередили споживачів.