В Україні можуть подорожчати деякі популярні продукти. Причину назвав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький у ефірі телемарафону "Єдині новини".

Блокування українського кордону ускладнює ввезення імпортної продукції. Машинам доводиться проїжджати на 1-2 тисячі кілометрів більше, через що логістика стає дорожчою. Вона не може бути покрита виробником, тому певні товари коштуватимуть українцям дорожче.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Якогось дефіциту не передбачається, тому що з інших країн з певною затримкою, але продукція доїжджає. Але логістика дорожча”, - зазначив Тарас Висоцький

Українцям слід бути готовими до того, що подорожчають імпортні продукти, які часто купуються на новорічний стіл.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Банани, цитрусові, більшість морепродуктів, риба. Ця група справді може у гривневому еквіваленті частково подорожчати”, - заявив чиновник.

Базові продукти вітчизняного виробництва, зокрема, крупи та овочі, за словами Тараса Висоцького, не дорожчатимуть.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у холодильнику побільшає порожніх полиць: українцям анонсували нове підвищення цін на молочку.

Також наш портал інформував, про салати зі свіжих овочів можна забути: українцям показали цінники на помідори, огірки та перець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запасатися зараз або зачекати на кращу ціну: експерт попередив, що буде з вартістю свинини до кінця року.