В Україні зросте вартість електроенергії. Відповідне рішення регулятор може ухвалити вже 9 грудня. На цьому наголосив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Нові тарифи на передачу та розподілення електроенергії мають затвердити вже 9 грудня. На 2024 рік тариф на передачу становитиме 526,50 грн/МВт*год. Водночас для зеленої металургії – 362,63 грн/МВт*год. Тариф на диспетчеризацію можуть встановити на рівні 104,31 грн/мВт*год.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Олег Попенко наголошує, що у 2023 році тариф на передачу становить 485,1 грн/МВт*год, що на 8,5% нижче від майбутнього тарифу. Тариф на передачу для "зеленої" металургії – 209,42 грн/МВт*год.

Що стосується побутових споживачів, то ці зміни поки не вплинуть на суми в їх платіжках за електроенергію. У Міненерго раніше обіцяли, що до кінця опалювального сезону тариф буде незмінним – 2,64 гривні за кВт/год.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Втім, надалі ціни на світло для українців можуть зростати. На думку деяких експертів, тарифи підвищуватимуть у кілька етапів. Вразливим категоріям населення зростання тарифів, найімовірніше, компенсують підвищенням субсидій.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін telegram
Тарифи на електроенергію Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, запровадження графіків неминуче: експерт розповів, коли українцям почнуть відключати світло.

Також наш портал інформував, без підвищення на 15% не обійтися? Які будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Крім того, ми писали, платежі більше не будуть причиною ваших сліз: у YASNO запропонували рішення, як платити менше.