У світі постійних змін та швидкої цифровізації фінансових операцій, можливість пересилання валюти між родичами є важливою частиною операцій для багатьох. Але що робити, якщо потрібно переказати кошти своєму близькому, і немає можливості зробити це онлайн?

Клієнт "Сенс банку" звернувся до служби підтримки із запитом щодо можливості переведення валюти між родичами відповідно до законодавства.

Представник банку відповів, що на даний момент така функція в режимі онлайн не реалізована, проте можлива її поява в майбутньому. Але переслати кошти можна, звернувшись до відділення банку.

Звернення до Сенс Банку / фото: скріншот Мінфін
Звернення до Сенс Банку / фото: скріншот Мінфін

Для здійснення переказу на рахунок родича будуть потрібні певні документи:

  • паспорт,
  • РНОЦПП (МНН),
  • документи, що підтверджують родинні зв'язки.

Якщо переказ виконується всередині банку, він буде здійснений відповідно до платіжного доручення без стягнення комісії з поточного рахунку. У випадку, якщо у родича рахунок в іншому банку, такий переказ буде виконано відповідно до тарифів Swift-переказу.

Популярні новини зараз
Погода у листопаді: українцям варто ретельно готуватися до зими Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити Більше жодного опалення: газовики попередили українців із газовими плитами Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Банк також наголосив, що працює над розширенням можливостей онлайн-переказів, щоб клієнти могли зручно та швидко здійснювати подібні операції без відвідування відділень.

Нагадаємо, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно

Раніше ми писали, безкоштовний проїзд: пасажирам нагадали послуги "Укрзалізниці", про які багато хто не знає

Як повідомляв Знай.ua, 16 000 гривень зарахують на картку протягом 4 місяців: частина українців можуть оформити грошову допомогу