За думкою Міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, надання соціальних послуг буде вигідне у довгостроковій перспективі. В інтерв'ю "Espresso", вона заявила, що українцям краще надавати послуги, аніж платити їм грошову допомогу на руки.

"Це дозволить батькам відпочити, соціалізуватися, працевлаштуватися, підтягнути свій економічний рівень. В довгостроковій перспективі це працює краще", – підкреслила чиновниця.

Оксана Жолнович, фото: Facebook
Оксана Жолнович, фото: Facebook

Вона нагадала, що українці можуть отримувати два види соціальних виплат. Це довгострокові виплати, коли, наприклад, людина потребує догляду, чи втратила здоров’я. Окрім того, це виплати одноразові, коли у житті громадянина сталася надзвичайна подія. Існує ще одна разова допомога та виплати протягом трьох років. Та чи потрібно розтягувати цю суму невеликими виплатами на три роки, адже ці гроші будуть ледь відчутні для людини. Міністерка вважає, що найкраще буде, наприклад, надати мамі муніципальну няню, розвинути мережу садочків, щоб мама якнайшвидше повернулась на ринок праці.

Соціальні послуги, скріншот: YouTube
Соціальні послуги, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Наразі Міністерство соціальної політики працює над єдиним соціальним кодексом, щоб всі виплати соціального характеру зібрати в один документ. Зараз деякі з пільг абсолютно не працюють, так як втратили свою актуальність. Тому треба розбиратися з тим, які пільги насправді зараз потрібні і розробляти систему соціальних послуг.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Київстар" зробив українцям передноворічний подарунок: до кінця грудня безкоштовно

Раніше портал Знай інформував, тарифи піднімуть з 1 січня: комунальники приготували новорічний "сюрприз"

Також наш портал повідомляв, будете знати, скільки вам винні: як дізнатися розмір субсидії на опалювальний сезон