Багато українців через війну були вимушені покинути свої будинки та рятувтаи своє життя. Однак, навіть якщо ви не проживаєте вдома, вам все одно необхідно шомісяця подавати показники лічильника для того, щоб не накопичувати заборгованість за комунальні послуги.

Про це пише пресслужба "Газмережі" на сторінці Facebook.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Українцям дали поради про те, як не накопичувати борги у тому випадку, якщо у вас є лічильник на блакитне паливо, і коли у вас він не встановлений.

Зокрема, якщо у вас встановлений лічильник, вам потрібно щомісяця з 1 по 5 число подавати незмінні показання за посиланням.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також ви можете звернутися до своєї філії "ГАЗМЕРЕЖІ" із заявою про факт тимчасового непроживання.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

У компанії також нагадали про те, що якщо вас не буде вдома довже ніж 6 місяців, після закінчення цього терміну варто повторно надіслати документи.

Українцям, у яких не встановлений лічильник також порекомендували звернутися із заявою та підтверджуючими вашу відсутність документами.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Однак попередили, про те, що якщо на об’єкті зареєстровано кілька людей, об’єм газу буде визначено з розрахунку на 1 особу. А в тому випадку, коли за адресою буде зареєстрована 1 людина, перерахунок об’єму здійснюватись не буде.

Нагадаємо, до 100% знижки на світло, газ та опалення: хто може оформити

Раніше ми писали про те, що чекати на індексацію не доведеться: деякі пенсіонери отримають підвищені виплати

Портал Знай.ua розповів, як не "влипнути" на кругленьку суму: нахабна схема, про яку потрібно знати власникам газового лічильника