Щомісячна надбавка у розмірі 4200 гривень - саме на такий бонус до пенсії можуть розраховувати деякі українці. Кому знадобиться більше гаманець, повідомляється в матеріалі "24 Канала".

Деякі українські пенсіонери, крім основної виплати, можуть отримувати різні доплати та надбавки від держави. Зазвичай грошові бонуси надаються громадянам, які мають заслуги перед державою.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Дуже відчутна надбавка у розмірі 4200 гривень належить дисидентам, а також громадянам, які мають статус борців за незалежність України у XX столітті та зазнали репресій з політичних чи релігійних мотивів у формі позбавлення волі. Виплата надається цим категоріям українців щомісяця.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Варто зазначити, що в Україні є й інші види надбавок та доплат для людей похилого віку. Наприклад, пенсіонер із статусом почесного донора може розраховувати на надбавку у розмірі 10% від прожиткового мінімуму – на даний момент 258,90 гривні щомісяця.

Також є надбавка за додатковий стаж. Її розмір становить 1% від прожиткового мінімуму за кожний рік стажу понад норму.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно.

Також наш портал інформував, дохід сім'ї для призначення субсидії: у Пенсійному фонді пояснили як вплине отримання допомоги на виплату

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, термін дії картки минув: у "Ощадбанку" пояснили, як пенсіонерам отримати нараховані виплати.