В Україні вже порушувалося питання підвищення тарифів на воду, але поки що його відстрочили за рішенням уряду. Що чекає на українців надалі, повідомляють "Факти ICTV".

Через повномасштабну війну в Україні було зруйновано та пошкоджено багато об'єктів, зокрема водоканали. Відновлюватись непросто, адже поточні тарифи на воду не дають підприємству можливості заробити.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Президент асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький заявляє, що Світовий банк готовий допомагати у відновленні об'єктів, але одна з його вимог – перегляд тарифів для населення.

"Політика Світового банку – відбудувати краще, ніж було. Вони готові допомагати, фінансувати проєкти відновлення та реконструкції об'єктів, але потрібно виконати базові завдання. Вирішити питання щодо поточного фінансування діяльності водоканалів. Повинне бути вирішене тарифне питання”, - заявив Дмитро Новицький.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лічильники води. Фото: скрін youtube
Лічильники води. Фото: скрін youtube

Експерт наголошує, що підвищення тарифів на воду має відбуватися разом із підвищенням субсидій для українців. Таким чином покриватимуться витрати водоканалів, уразливі категорії населення отримуватимуть допомогу, а міжнародні організації допомагатимуть у відновленні об'єктів.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Підвищення тарифів на воду неминуче, але коли воно може статися, поки що невідомо. Поки що в уряді дотримуються стратегії стримування тарифів до закінчення військового стану в країні.

Раніше портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на газ і світло: експерт розповів, коли українцям готувати гаманці.

Також наш портал інформував, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Крім того, ми писали, тарифи піднімуть з 1 січня: комунальники приготували новорічний "сюрприз".