В Україні планується реформувати систему централізованого теплопостачання задля підвищення енергетичної безпеки.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій. Зокрема, Мінрегіон разом із проектом енергетичної безпеки USAID підписали меморандум про співпрацю у сфері відновлення та модернізації енергетичної інфраструктури населених пунктів.

Сушіння одягу на батареї, скріншот з відео
Сушіння одягу на батареї, скріншот з відео

Йдеться про реформування енергетики за європейськими стандартами, оптимізацію системи теплопостачання, розвиток децентралізованої генерації та відновлюваних джерел енергії.

Заступник міністра Олександр Бутенко наголосив, що важливим елементом є сприяння розвитку когенерації – одночасному виробленню електроенергії та тепла. Це дозволить знизити ймовірність відключень під час надзвичайних ситуацій та забезпечити безперебійне живлення об'єктів критичної інфраструктури.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Що стосується чинних тарифів, то:

  • на тепло, гарячу воду та розподіл газу – заморожені на час військового стану та півроку після;
  • на водопостачання та водовідведення – залежить від місцевих організацій, але теж не підвищується;
  • на електроенергію – 2,64 грн/кВт*год (останнє підвищення у червні);
  • очікується підвищення тарифів на висвітлення непобутових споживачів із 1 листопада. Ці тарифи щомісяця коригує Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг.

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

Україна планує комплексне реформування системи централізованого теплопостачання за підтримки міжнародних партнерів Головна мета – модернізація інфраструктури, децентралізація та підвищення енергетичної безпеки. Поки що більшість тарифів для населення залишаються незмінними.

Нагадаємо, в "Yasno" підказали, як платити лише за половину квитанції

Як повідомляв "Знай.uа", "Нафтогаз" показав, як передати показники лічильника, якщо не буде світла та інтернету: інструкція

Знай.uа писав, не буде борги віддавати: українцям пояснили, чого не можна робити з газовим котлом і бойлером