Пенсійний фонд пояснив українцям, які досягли пенсійного віку, коли саме варто звернутися за призначенням пенсії. При зволіканні пенсіонери можуть втратити частину виплат.

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду.

Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела
Пенсіонерка у банкомату / фото: відкриті джерела

Фахівці пояснили, що громадянин може звернутися за призначенням пенсії у будь-який момент після виникнення права на виплати.

Однакя якщо зволікати більше троьх місяців після дня народження, можна втратити частину заслуженої пенсії.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку", – йдеться у повідомленні.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Звернення за призначенням пенсії вважається день, коли Пенсійний фонд України прийняв у вас заяву з повним пакетом документів.

"Таким чином, якщо ви подасте заяву до закінчення трьох місяців після досягнення 60 років, пенсію буде призначено з наступного дня після дня народження", — додали у ПФУ.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Тобто, якщо заяву на пенсію було подано пізніше ніж через три місяці після досягнення пенсійного віку, то виплати призначать не з Дня народження, а з того моменту, коли Пенсійний орган отримає від вас весь необхідний пакет документів та заяву. Таким чином, зволікаючи, ви втратите частину виплат.

Нагадаємо, бандити захопили квартиру 93-річної українки, представившись "швидкою допомогою" - встигли зробити укол

Як повідомляв "Знай.uа", у пенсіонерів є всього три місяці, щоб не втратити виплати: якщо прогавити, вже не повернуть

Знай.uа писав, українцям розповіли, які бувають підстави на пенсію за довіреністю: "На 10 років теж..."