Питання щодо можливості отримання субсидії для домогосподарства, де одна з осіб працює на півставки, стало актуальним для багатьох громадян, які звернулися до Пенсійного фонду України.

У відповідь на цей запит представники ПФУ пояснили, що субсидія може бути призначена за певних умов.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Основна вимога — за вказаний період особа має сплатити єдиний внесок на обов'язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального встановленого. Цей внесок має бути сплачено сумарно протягом трьох місяців.

Подробиці регулюються пунктом 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого ухвалою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Прагнучи підтримувати громадян у важких життєвих ситуаціях, Пенсійний фонд надає можливість отримання житлової субсидії тим, хто відповідає зазначеним критеріям.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що при зверненні в період із грудня 2023 року до січня 2024 року сукупний дохід розглядатиметься за II-III квартали 2023 року.

Цей захід спрямований на забезпечення соціальної підтримки сімей, де один із членів працює на неповну ставку, та наголошує на важливості сплати єдиного внеску для отримання відповідних пільг.

У разі виникнення додаткових питань рекомендується звернутись безпосередньо до Пенсійного фонду для отримання детальної консультації.

Як повідомляв Знай.ua, "у супермаркеті відразу платимо": в "Yasno" пояснили, навіщо потрібна плутанина у показниках

Також наш портал писав, свобода для всіх? У Нацбанку скасували обмеження на валюту, що це означає і комусь допоможе

Вам варто дізнатися, що ходити пішки не доведеться: ПриватБанк роздає знижки на поїздки