Внутрішньо переміщені особи в Україні матимуть продовжену фінансову підтримку на півроку. Нововведення, затверджене Постановою №332 Кабміну, ставить за мету продовжити допомогу певним категоріям громадян.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Це розширене фінансування автоматично продовжиться для тих, хто має середній дохід не перевищує 4 прожиткових мінімумів.

Виплати ВПО, фото Хвиля
Виплати ВПО, фото Хвиля

Крім того, продовження допомоги торкнеться сімей, де є працездатні особи, які піклуються про маленьких дітей, тяжкохворих або інвалідів, а також осіб, які доглядають літніх і отримують компенсацію, і студентів, які навчаються за денною або дуальною формою.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Однак це стосується лише тих IPO, які вперше звернулися на виплати після 1 серпня 2023 року. Таким чином виплати конкретним категоріям ВПО триватимуть автоматично ще півроку починаючи з 1 лютого 2024 року, оскільки перший півроку для них закінчується 31 січня 2024 року», — заявили в Міністерстві.

На даний момент ВПО отримують:

  • 2000 гривень на дорослого;
  • 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю.

Варто нагадати, що при зміні місця проживання необхідно звернутися в управління соцзахисту за новою адресою. Повертаючись додому, для зняття статусу ВПО також потрібно звернутися до органу соцзахисту або зробити це самостійно через додаток "Дія"."

Нагадаємо, 20% надбавки до пенсій, стипендій, зарплат: отримати можуть не лише пенсіонери

Раніше ми писали про те, що "Досить знущатися...": клієнт "Ощадбанку" втратив доступ до грошей через перевипуск картки

Як повідомляв Знай.ua, мерзнути не доведеться: українцям допоможуть з опаленням